||||

15/09/2022, Brussel – Het OCAD lanceert binnenkort de volgende editie van zijn thesiswedstrijd voor masterstudenten. Bedoeling van de wedstrijd is jong en innoverend onderzoek rond veiligheid en extremisme in de kijker te zetten. Deelnemen aan de editie 2021-2022 kan nog tot en met 18 september 2022.

Wil je vermijden dat je thesis enkel stof vergaart in de universiteitsbibliotheek en op je persoonlijke boekenplank? Wil je graag meer bekendheid geven aan je onderzoek, bloed, zweet en tranen? Doe dan mee met de Outreach-thesiswedstrijd van het OCAD.

Veiligheidsproblemen zijn maatschappelijke problemen die blijven woekeren zonder dat ze opgelost geraken. De oorzaken voor die problemen zijn heel divers. Zeker de laatste jaren merken we een verschuiving in het dreigings-beeld. Dreigingen zijn diffuser en de ideologische component is vaak minder duidelijk afgelijnd.

Zeker met de COVID-19 crisis en de sterke opkomst van desinformatie, merken we dat mensen zich sneller afkeren van onze maatchappij en de overheid. Om meer inzicht te krijgen in de waaier van elementen die hier meespelen, hebben we binnen de diensten nood aan grondig academisch onderzoek.

Met de start van het nieuwe academiejaar trappen we dus graag een nieuwe editie af van onze thesiswedstrijd. Zoek je nog interessante onderwerpen om op te werken? Werp dan zeker een blik op onze lijst met thema’s. Uiteraard hoef je je niet te beperken tot deze topics om te kunnen deelnemen. Wel moet er een link zijn met de competenties van het OCAD (extremisme, polarisering, radicaliseringsproces, veiligheid, enz.) Alle informatie en regelgeving voor deelname vind je op terug op de Outreach-pagina van onze website.

Heb je jouw thesis zonet afgerond en behaalde je een mooie score? Aarzel dan zeker niet om vóór 19 september je aanvraag in te dienen via onze website. De winnaar krijgt immers niet minder dan een podium voor zijn of haar onderzoek op ons jaarlijkse colloquium, waarop ook verschillende ministers en alle collega’s van onze partnerdiensten aanwezig zijn.  Aarzel niet, doe mee en blaas ons van onze sokken!