Outreach naar studenten

Brussels skyline

Outreach naar studenten

Studenten zijn de wetenschappelijke onderzoekers van de toekomst. Het is belangrijk hen te ondersteunen in hun werk en klaarheid te scheppen over de werking van de veiligheids- en inlichtingendiensten in België. Daarom organiseert het OCAD verschillende projecten, samen met en voor studenten.

Students@cuta

Een keer per jaar opent het OCAD zijn deuren om studenten de mogelijkheid te geven vragen te stellen aan onze specialisten in het kader van hun master- of bachelorproef  (Students@cuta). Inschrijvingen zijn beperkt tot een twintigtal. Voorrang wordt gegeven aan masterstudenten.

De volgende editie vindt plaats op 14/03/2024

Thesiswedstrijd

Sinds 2019 organiseert het OCAD elk academiejaar in samenwerking met alle Belgische universiteiten en de Koninklijke Militaire Hogeschool een thesiswedstrijdvoor masterstudenten.

Het werk van de winnaar van de wedstrijd krijgt een plaats op de website van het OCAD via een nieuwsbericht en in het wetenschappelijke tijdschrift Radices. Daarnaast krijgt de winnaar spreektijd op het colloquium dat het OCAD jaarlijks organiseert in samenwerking met de academische wereld.

 

Stap 1: Kies een thesisonderwerp

Ben je op zoek naar inspiratie voor het onderwerp van je masterproef? We doen alvast enkele suggesties voor onderzoekpistes.

Ze vormen zeker geen voorwaarde om aan de thesiswedstrijd te mogen deelnemen. Het OCAD stimuleert en verwacht vernieuwend en verrassend onderzoek in het kader van terrorisme en extremisme.

 

Stap 2: Grijp de kans om vragen te stellen aan onze specialisten op onze opendeurdag

Het OCAD krijgt regelmatig vragen van Belgische studenten in het kader van hun eindproef (master- of bachelorproef). Om deze vragen te beantwoorden, geeft het OCAD studenten één keer per jaar de kans om onze specialisten persoonlijk te komen ontmoeten.

Dit noemen we het students@cuta-project en loopt al sinds 2018. Het heeft zijn meerwaarde al meermaals bewezen.

Hou onze nieuwspagina dus goed in de gaten voor informatie over toekomstige edities.

 

Stap 3: Schrijf je in voor de wedstrijd

Samen met de Belgische universiteiten organiseert het OCAD elk academiejaar een thesiswedstrijd voor masterstudenten. Relevant of interdisciplinair out-of-the-box werk staat centraal. We willen jong potentieel uit verschillende vakgebieden warm maken om creatief onderzoek te voeren naar terrorisme en extremisme. Bestaand onderzoek willen we valoriseren.

Het werk van de winnaar van de wedstrijd krijgt een plaats op de website van het OCAD en in het wetenschappelijk tijdschrift Radices. Daarnaast krijgt de winnaar spreektijd op het colloquium dat het OCAD jaarlijks organiseert in samenwerking met de academische wereld.

Het reglement en de voorwaarden voor deelname aan de thesiswedstrijd vind je hier. Deelnemen aan de wedstrijd 2023-2024 kan t.e.m. 22/09/2024 via het online inschrijvingsformulier.

1 Step 1

Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) verzamelt de gegevens die u op dit formulier vermeldt enkel om uw aanvraag te behandelen. Meer info op onze pagina privacy.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Ruben Lateur (UGent) wint thesiswedstrijd

Ruben Lateur (UGent) wint thesiswedstrijd

24/11/2023, Brussel –Ruben Lateur van het departement Geschiedenis van de UGent wint de thesiswedstrijd van het OCAD met zijn masterproef over het verzet bij de...

Lees verder
OCAD lanceert nieuwe editie thesiswedstrijd

OCAD lanceert nieuwe editie thesiswedstrijd

TE WINNEN: Publicatie van je onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Radices, uitgegeven door het OCAD in samenwerking met een academische en onafhankelijke redactieraad Presentatie tijdens...

Lees verder
Derde editie wetenschappelijk tijdschrift over terrorisme en extremisme online

Derde editie wetenschappelijk tijdschrift over terrorisme en extremisme online

27/06/2023, Brussel – De derde editie van het wetenschappelijke tijdschrift Radices is sinds kort online beschikbaar. Radices bundelt jaarlijks wetenschappelijke bevindingen rond terrorisme en extremisme. “Dit platform zet innovatief...

Lees verder
Netwerkmoment rond 5 jaar sociopreventieve werking met de LIVC-R

Netwerkmoment rond 5 jaar sociopreventieve werking met de LIVC-R

05/12/2022, Brussel – Het OCAD en het Egmontinstituut organiseerden hun tweede gezamenlijke conferentie. Het event wil alle partners van het OCAD bij elkaar brengen, met...

Lees verder
Scroll naar boven