Outreach naar studenten
Outreach naar studenten
Studenten zijn de wetenschappelijke onderzoekers van de toekomst. Het is belangrijk hen te ondersteunen in hun werk en klaarheid te scheppen over de werking van de veiligheids- en inlichtingendiensten in België. Daarom organiseert het OCAD verschillende projecten, samen met en voor studenten.
Students@cuta
Het OCAD opent twee keer per jaar zijn deuren om studenten de mogelijkheid te geven vragen te stellen aan onze specialisten, in het kader van hun master- of bachelorproef (Students@cuta). Inschrijvingen zijn beperkt tot een twintigtal. Voorrang wordt gegeven aan masterstudenten.
Een eerste, algemene editie vindt plaats op 21 november 2024. Inschrijven (met motivering) kan online tot 24 oktober 2024. Een tweede editie, voor meer gerichte en specifieke vragen, volgt op 25 april 2025. Inschrijven voor deze tweede sessie kan eveneens via het inschrijvingsformulier, tussen 1 december 2024 en 28 maart 2025.
Thesiswedstrijd
Samen met de Belgische universiteiten en de Koninklijke Militaire Hogeschool organiseert het OCAD sinds 2019 elk academiejaar een thesiswedstrijd voor masterstudenten. Relevant of interdisciplinair out-of-the-box werk staat centraal. We willen jong potentieel uit verschillende vakgebieden warm maken om creatief onderzoek te voeren naar terrorisme en extremisme. Bestaand onderzoek willen we valoriseren.
Het werk van de winnaar van de wedstrijd krijgt een plaats op de website van het OCAD en in het wetenschappelijk tijdschrift Radices. Daarnaast krijgt de winnaar spreektijd op het colloquium dat het OCAD jaarlijks organiseert in samenwerking met de academische wereld.
Het werk van de winnaar van de wedstrijd krijgt een plaats op de website van het OCAD via een nieuwsbericht en in het wetenschappelijke tijdschrift Radices. Daarnaast krijgt de winnaar spreektijd op het colloquium dat het OCAD jaarlijks organiseert in samenwerking met de academische wereld.
Stap 1: Kies een thesisonderwerp
Ben je op zoek naar inspiratie voor het onderwerp van je masterproef? We doen alvast enkele suggesties voor onderzoekpistes.
Ze vormen zeker geen voorwaarde om aan de thesiswedstrijd te mogen deelnemen. Het OCAD stimuleert en verwacht vernieuwend en verrassend onderzoek in het kader van terrorisme en extremisme.
Stap 2: Grijp de kans om vragen te stellen aan onze specialisten op onze opendeurdag
Het OCAD krijgt regelmatig vragen van Belgische studenten in het kader van hun eindproef (master- of bachelorproef). Om deze vragen te beantwoorden, geeft het OCAD studenten één keer per jaar de kans om onze specialisten persoonlijk te komen ontmoeten.
Dit noemen we het students@cuta-project en loopt al sinds 2018. Het heeft zijn meerwaarde al meermaals bewezen.
Hou onze nieuwspagina dus goed in de gaten voor informatie over toekomstige edities.
Stap 3: Schrijf je in voor de wedstrijd
Samen met de Belgische universiteiten organiseert het OCAD elk academiejaar een thesiswedstrijd voor masterstudenten. Relevant of interdisciplinair out-of-the-box werk staat centraal. We willen jong potentieel uit verschillende vakgebieden warm maken om creatief onderzoek te voeren naar terrorisme en extremisme. Bestaand onderzoek willen we valoriseren.
Het werk van de winnaar van de wedstrijd krijgt een plaats op de website van het OCAD en in het wetenschappelijk tijdschrift Radices. Daarnaast krijgt de winnaar spreektijd op het colloquium dat het OCAD jaarlijks organiseert in samenwerking met de academische wereld.
Het reglement en de voorwaarden voor deelname aan de thesiswedstrijd vind je hier. Deelnemen aan de wedstrijd 2023-2024 kan t.e.m. 22/09/2024 via het online inschrijvingsformulier.