Outreach naar academici

Brussels skyline

Outreach naar academici

Kritisch wetenschappelijk onderzoek is een noodzakelijk onderdeel van grondige analyses. Wetenschappers kunnen de (veiligheids)diensten een breder perspectief geven en inzichten bieden. Om de banden tussen de onderzoekers en de diensten te verbeteren, werkt Outreach momenteel op de twee volgende projecten:

Colloquium

In 2019 heeft het OCAD in samenwerking met het Egmont-Instituut een gemeenschappelijke conferentie georganiseerd voor Belgische academici en experts uit de veiligheidsdiensten. Die formule om mensen uit de twee werelden samen te brengen, elk vanuit hun eigen perspectief, was een groot succes.

Het OCAD wil die oefening jaarlijks herhalen als afsluiter van het werkjaar en als bekroning van de Outreach thesiswedstrijd. In december 2022 is de tweede editie doorgegaan in het Egmontpaleis, in samenwerking met het Egmontinstituut.

Radices

Sinds 2021 publiceert het OCAD eenmaal per jaar een wetenschappelijk tijdschrift, Radices . Hierin krijgt beloftevol onderzoek over veiligheidsthema’s een plaats. Onder meer de winnaar van de thesiswedstrijd kan hieraan een bijdrage leveren.

Met ons project willen we ons uiteraard ook richten op (jullie) studenten. Hiervoor hebben we verschillende andere initiatieven ontwikkeld. Meer info hierover is terug te vinden op onze pagina Outreach naar studenten.

Wil je in contact komen met onze collega’s van de Cel Outreach? Vul dan onderstaand contactformulier in:

1 Step 1

Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) verzamelt de gegevens die u op dit formulier vermeldt enkel om uw aanvraag te behandelen. Meer info op onze pagina privacy.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Ruben Lateur (UGent) wint thesiswedstrijd

Ruben Lateur (UGent) wint thesiswedstrijd

24/11/2023, Brussel –Ruben Lateur van het departement Geschiedenis van de UGent wint de thesiswedstrijd van het OCAD met zijn masterproef over het verzet bij de...

Lees verder
OCAD lanceert nieuwe editie thesiswedstrijd

OCAD lanceert nieuwe editie thesiswedstrijd

TE WINNEN: Publicatie van je onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Radices, uitgegeven door het OCAD in samenwerking met een academische en onafhankelijke redactieraad Presentatie tijdens...

Lees verder
Derde editie wetenschappelijk tijdschrift over terrorisme en extremisme online

Derde editie wetenschappelijk tijdschrift over terrorisme en extremisme online

27/06/2023, Brussel – De derde editie van het wetenschappelijke tijdschrift Radices is sinds kort online beschikbaar. Radices bundelt jaarlijks wetenschappelijke bevindingen rond terrorisme en extremisme. “Dit platform zet innovatief...

Lees verder
Netwerkmoment rond 5 jaar sociopreventieve werking met de LIVC-R

Netwerkmoment rond 5 jaar sociopreventieve werking met de LIVC-R

05/12/2022, Brussel – Het OCAD en het Egmontinstituut organiseerden hun tweede gezamenlijke conferentie. Het event wil alle partners van het OCAD bij elkaar brengen, met...

Lees verder
Scroll naar boven