Nieuw logo

11/12/2020, Brussel – Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) komt met een nieuw logo naar buiten. Daarnaast focust het OCAD met de slagzin “Connecting the dots” op samenwerking in de strijd tegen terrorisme, extremisme en problematische radicalisering.

Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse is opgericht in 2006. Het is een behoorlijk jonge organisatie. “We hebben geen logo nodig dat doet vermoeden dat we al bestaan sinds het ontstaan van België”, licht het OCAD toe. “We hebben nu een logo dat een hedendaagse dynamiek en vertrouwen uitstraalt.”

Flexibiliteit en vertrouwen

Het brede design, de afgeronde letters en de blauwe kleur versterken het gevoel van vertrouwen, de stabiliteit en de flexibiliteit waar het OCAD voor wil staan. Het acroniem is bewust in twee talen ontworpen zodat het Nederlands- en Franstaligen met elkaar verbindt.

C van coördinatie

Het logo bevat ook verwijzingen naar de diverse opdrachten en de manier van werken. “Onze organisatie past de idee toe dat er een netwerk nodig is om een netwerk te verslaan”, laat het OCAD weten. “Binnen onze opdrachten vervullen we een coördinerende rol en brengen we experten samen rond tafel en bouwen bruggen tussen diensten.”

Het vierkant staat symbool voor de vertrouwelijkheid binnen ons netwerk. De twee pijlen staan voor het streven naar meer coördinatie. Het geheel vormt de Belgische driekleur en vertegenwoordigt de democratische rechtstaat en de inclusieve samenleving.

Het OCAD draagt bij aan de veiligheid van onze burgers, van het land en onze belangen in het buitenland. “We leggen verbanden in een grote hoeveelheid aan informatie”, verduidelijkt het coördinatieorgaan. “Zo kunnen we met onze partnerdiensten maatschappelijke problemen aanpakken voor ze veiligheidsproblemen worden.”