Terug naar overzicht

Wat zijn de dreigingsniveaus in België?

  • Niveau 1 of laag, indien blijkt dat de persoon, de groepering of de gebeurtenis die het voorwerp uitmaakt van de analyse niet bedreigd is.
  • Niveau 2 of gemiddeld, indien blijkt dat de dreiging tegen de persoon, de groepering of de gebeurtenis die het voorwerp uitmaakt van de analyse weinig waarschijnlijk is.
  • Niveau 3 of ernstig, indien blijkt dat de dreiging tegen de persoon, de groepering of de gebeurtenis die het voorwerp uitmaakt van de analyse mogelijk en waarschijnlijk is.
  • Niveau 4 of zeer ernstig, indien blijkt dat de dreiging tegen de persoon, de groepering of de gebeurtenis die het voorwerp uitmaakt van de analyse ernstig en zeer nabij is.

Lees ook

Wat is de OCAD-lijst?

In het nieuws is soms sprake van de zogenaamde OCAD-lijst. Het is een verwijzing naar de Gemeenschappelijke Gegevensbank (GGB) waarin de namen staan van de...

Lees verder

Kan ik stage doen bij het OCAD?

We waarderen je interesse in onze dienst. Omwille van veiligheidsredenen biedt het OCAD echter geen stageplaatsen aan.

Lees verder

Hoe kan ik solliciteren bij het OCAD?

Het personeel van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) bestaat hoofdzakelijk uit gedetacheerde ambtenaren van partnerdiensten. De selecties voor specifieke functies verlopen via Werkenvoor.be, het...

Lees verder
Scroll naar boven