Connecting the dots

Outreach naar academici

Kritisch wetenschappelijk onderzoek is een noodzakelijk onderdeel van grondige analyses. Wetenschappers kunnen de (veiligheids)diensten een breder perspectief geven en inzichten bieden. Om de banden tussen de onderzoekers en de diensten te verbeteren, werkt Outreach momenteel op de twee volgende projecten:

Colloquium

In 2019 heeft het OCAD in samenwerking met het Egmont-Instituut een gemeenschappelijke conferentie georganiseerd voor Belgische academici en experts uit de veiligheidsdiensten. Die formule om mensen uit de twee werelden samen te brengen, elk vanuit hun eigen perspectief, was een groot succes.

Het OCAD wil die oefening jaarlijks herhalen als afsluiter van het werkjaar en als bekroning van de Outreach thesiswedstrijd. In december 2022 is de tweede editie doorgegaan in het Egmontpaleis, in samenwerking met het Egmontinstituut.

 

Radices

Sinds 2021 publiceert het OCAD eenmaal per jaar een wetenschappelijk tijdschrift, Radices . Hierin krijgt beloftevol onderzoek over veiligheidsthema’s een plaats. Onder meer de winnaar van de thesiswedstrijd kan hieraan een bijdrage leveren.

Met ons project willen we ons uiteraard ook richten op (jullie) studenten. Hiervoor hebben we verschillende andere initiatieven ontwikkeld. Meer info hierover is terug te vinden op onze pagina Outreach naar studenten.

 

Wil je in contact komen met onze collega’s van de Cel Outreach? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Contactformulier Outreach

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 2 MB.